Jezikovni tečaji grščine

Tečaji moderne grščine

Moderna grščina  izvira iz klasične grščine in spada med  najbogatejše jezike sveta. Obsega več kot 600.000 besed. Grčija je zibelka evropske kulture in  je  privlačna tako za tiste , ki se zanimajo za njeno zgodovino in  kulturno dediščino, kot tudi za tiste , ki  želijo potovati v Grčijo  na oddih, saj je Grčija postala ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Mediteranu. 
 Jezikovni tečaj grščine je namenjen vsem, ki  jih zanima sodobna grščina in sodobna Grčija in se želijo naučiti osnov grškega jezika, bodisi da poslujejo z Grčijo, bodisi da jim je grščina zanimiv jezik ali so ljubitelji njihove kulture. Jezikovni tečaj grščine je naravnan izrazito praktično in vam omogoča nemoteno komunikacijo z grškimi partnerji, institucijami in sodelavci. Slovnična poglavja so  prilagojena potrebam slušateljev, poudarek je na konverzaciji in nujnem besednem zakladu.

  moderna_grcija.jpg

Grščina – začetni tečaj

Če se želite seznaniti z osnovami grškega jezika (nova grščina), obogatiti in razširiti svoje znanje o kulturnih in tradicionalnih značilnostih zgodovinsko in turistično zanimive Grčije, vas vabimo, da se prijavite na začetni tečaj grškega jezika. Namenjen je slušateljem brez predznanja nove grščine. Tečaj se začne z učenjem grške abecede , poudarek  je  na osnovnem  besedišču  novogrškega jezika, ki se uporablja v vsakodnevni komunikaciji. Slušatelji spoznajo osnove jezika in so se sposobni v tujem jeziku sporazumeti v vseh tipičnih vsakodnevnih situacijah. Lahko si rezervirajo sobo, naročijo kosilo ali pijačo, vprašati znajo za pot, znajo se predstaviti in opisati sebe in svoj poklic in se na splošno znajo orientirati v grško govorečem okolju. 

  grcija_decki.jpg

Grščina – nadaljevalni tečaj 

Za tiste, ki so že spoznali osnove novogrškega jezika in predvsem  za tiste, ki so že obiskovali začetni tečaj nove grščine. Namenjen je utrjevanju  in poglabljanju osnovnega besedišča ter učenju zahtevnejših slovničnih značilnosti.

V nadaljevalnih tečajih slušatelji svoje znanje grščine sistematično poglabljajo in ga razširjajo z ustreznim besediščem  in slovničnimi pravili. V ospredju  pa je predvsem živa raba jezika v zahtevnejših govornih situacijah. 
Možni so individualni tečaji,tečaji v dvojicah ali manjših skupinah.

   grcija_obala.jpg
Če želite spoznati osnove sodobne grščine, ali pa želite poglobiti svoje znanje, vas vabimo, da se vpišete na začetni ali nadaljevalni tečaj grškega jezika. Pokličite 041-299-270 ali pošljite povpraševanje ali pa nas kontaktirajte.

Vse pravice pridržane M-FENIKS, Marjanca Fras s.p. | Izdelava spletnih strani: COMMA